Events X 

Cases x Referenties

Een kleine selectie van de vele evenementen, online en offline, die we in het verleden hebben georganiseerd en referenties van de mensen met wie we hebben samengewerkt.

Check ook onze Instagrampagina voor inspiratie en de laatste online cases!

Cases

CASE

Eindcongres ‘Gelijke kansen’

x Online platform
x 180 ingecheckte deelnemers (doelstelling was minimaal 100)
x 10 parallelsessies van de 5 onderzoeksprogramma’s

De resultaten van drie jaar onderzoek werden gepresenteerd in het eindcongres ‘Gelijke kansen voor een diverse jeugd’. Met een opstart in het najaar van 2020 viel dit midden in de onzekere Corona-tijden. We hebben een tweeledig plan gemaakt voor zowel een fysieke offline bijeenkomst als een online programma.

Het online programma is het uiteindelijk geworden met een digitaal platform waar de deelnemers konden chatten, de livestream volgen maar ook diverse parallesessies van de 5 onderzoeksprogramma’s. Achtergrondinformatie en filmpjes waren terug te vinden op het digitale Schoolplein. En in de virtuele Aula ging moderator Milou Adjanga in gesprek met de projectleiders, onderzoeksvertegenwoordigers en ook Young Impact maker Shanayla Abdoel. De speelse locatie DUS Utrecht toverden we om tot een studiolocatie en het gevarieerde en interactieve programma maakte het een waardige afsluiter van deze driejarige startimpuls voor de route Jeugd van de Nationale Wetenschapsagenda.

CASE

TEKnowlogy online 

x Online platform op maat
x 450 deelnemers
x 20 videoverbindingen

Met een klein jaartje voorbereiding stond er uiteindelijk een prachtig online TEKnowlogy event dat we uitzonden vanaf DeFabrique in Maarssen. Een locatie die origineel bedoeld was voor een fysieke samenkomst maar die we wisten om te bouwen tot een volwaardige studiolocatie.

Het online platform bood niet alleen ruimte om de livestream met diverse sprekers uit te zenden maar hier konden deelnemers ook de TEK Cinema of de TEK Bar bezoeken. De innovatieve demomarkt, die bij dit jaarlijks terugkerend event een populair onderdeel is, bouwden we om tot een online demomarkt met korte demofilmpjes. Met de Teknowlogy-bus on Tour gingen we langs de universiteiten om deze demofilmpjes in het veld op te nemen.

De dag werd afgesloten met de Open Mind Award Ceremony waar uit 17 genomineerden uiteindelijk 5 winnaars werden gekozen die een cheque van €10.000,- ontvingen voor de meest innovatieve ideeën.

Dit evenement was in opdracht van en in samenwerking met Marloes&Co.

📸 Foto’s door Bram Saeys

CASE

Opening nieuwe locatie Airbus

x Opening door minister-president Rutte
x 200 koptelefoons voor de aanwezige gasten
x Presentaties met videomapping op muren van het nieuwe gebouw

In samenwerking met Marloes&Co mochten we de opening van het nieuwe gebouw van Airbus Defence & Space Netherlands organiseren. Na een fijne samenwerking in de organisatie van het bedrijfsfeest eerder dit jaar mochten we ook deze feestelijke opening met minister-president Rutte voor Airbus verzorgen.

Videomapping en koptelefoons zorgden ervoor dat de presentaties van de CEO’s goed tot hun recht kwamen in deze unieke locatie. Nadat de premier de hendel overhaalde om het nieuwe pand Nebula te “lanceren”, was er ruimte voor gesprekken en rondleidingen door de logistieke ruimte.
Een bijzondere beleving in een bijzondere locatie!

📸 Foto’s door Nico Alsemgeest

CASE

Recht doen aan slachtoffers

x 7 regionale theaters in Nederland
x Verandering teweegbrengen in focus van ketenpartners
x Bekroond met 2 internationale awards

* European Best Event Awards – Best Social Event (brons)
* Eventex Awards – Best Campaign (brons)

Veranderende regelgeving in Europa dat op nationaal niveau moet worden geïmplementeerd. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie vroeg ons in opdracht van Obsession – Partners for Live, een eventcampagne te organiseren. Het doel is om de focus op de daders te verleggen naar de slachtoffers. De missie is om “het slachtoffer in hoofd, hart en handelen” te krijgen bij alle betrokken ketenpartners (politie, reclassering, OM, Slachtofferhulp Nederland etc.). De ketenpartners krijgen dagelijks te maken met impactvolle situaties. Ons doel was dan ook om terug te gaan naar het “menselijke niveau”. Door het persoonlijk te maken en een waargebeurd verhaal letterlijk vanuit het perspectief van het slachtoffer te vertellen door middel van een theaterstuk.

Daarnaast was er ruimte voor inhoudelijke discussie en werd ook de nieuwe materie aangereikt. Dit resulteerde in een open en eerlijke dialoog tussen de diverse ketenpartners waar veel nieuwe samenwerkingen uit voortkwamen.

CASE

Lancering NH Collection

x 700 genodigden voor de officiële opening
x 854 meter rode loper door het centrum van Amsterdam
x Lancering NH Collection op 3 locaties

In opdracht van Obsession Evenementen & Communicatie hebben we samen met eventmanager Marieke Govers de lancering van de NH Collection in Amsterdam mogen organiseren voor de NH Hotel Group. Een meerdaags evenement waarbij verschillende doelgroepen werden uitgenodigd om op een bijzondere manier kennis te maken met de drie vernieuwde hotels in Amsterdam. Die onderdeel waren geworden van NH Collection. NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace waren de locaties voor de perspresentatie en interactieve rondleidingen. Maar ook het grote openingsevenement met 700 genodigden in de Wintertuin van het Krasnapolsky. “Feel the Extraordinary” is de missie van het NH Collection label en dat was verweven in het hele evenement.

CASE

NRO Congres

x 500 onderzoekers en leraren
x Verrassende opening met studenten Dutch Academy of Performing Arts
x 40 subsessies, 16 pitches, 3 plenaire lezingen

Het NRO-congres is een jaarlijks terugkerend evenement wat het des te belangrijker maakt om te blijven vernieuwen en verrassen. Samen met Marloes&Co werd deze editie georganiseerd in de Jaarbeurs waar ruimte was voor de 40 subsessies, 16 pitches en plenaire momenten. Een verrassende opening met de studenten van de Dutch Academy of Performing Arts zorgde ervoor dat de deelnemers de dag startten met een open mindset. Ruimte voor kennis en inspiratie was er bij de pitches maar ook in de informele huiskamers waar de programma’s zich presenteerden.

De jaarlijkse uitreiking van de Verbindingsprijzen was er dit jaar één met een gouden randje. Niet alleen vanwege het vijfjarig jubileum maar ook door de prachtige liedjes die zangeres Alma Niëto de winnaars persoonlijk toezong.

Het leukste aan dit project is de samenwerkingen waarop dit evenement is gebaseerd. Zowel in het ontwikkelen van het programma als op de dag zelf wordt er intensief samengewerkt. Met de diverse betrokken organisaties rondom het NRO waardoor er een programma ontstaat voor en door de deelnemers.

“It always seems impossible until it’s done”

– Nelson Mandela – 

Referenties

“Karin is een toegewijde projectmanager en een mooi persoon om mee samen te werken. Ze weet wanneer ze iets moet bespreken en wanneer er zelfstandig een keuze gemaakt kan worden, dat geeft vertrouwen in onze samenwerking.”

Jan Liebregts

Obsession - Partners for Live. Samenwerking in 5 jaar projectmanager bij Obsession en diverse projecten als freelancer

“Met Karin samenwerken is altijd een feestje! Op een hele natuurlijke manier pakt ze haar rol als projectmanager. Met passie voor het vak, in overtuiging van haar doel en vol enthousiasme gaat ze aan de slag. Karin kent de kneepjes van het vak, behoudt en bewaakt het overzicht, stuurt aan en werkt mee.”

Marloes Honsbeek

Marloes&Co. Samenwerking in diverse projecten o.a. Airbus opening nieuwe locatie

“Karin ken ik als een krachtige vrouw die ervan houdt als de zaakjes goed geregeld zijn. Weet de wensen van de klant te vertalen naar een doeltreffend event. Waarbij zij haar grote netwerk inzet om de doelen die ze heeft te realiseren.”

Elles van Goozen

Elles & Hellen - Decor & Architectuur. Samenwerking in o.a. productie Pride 2019

Ik heb onze samenwerking als heel prettig ervaren. Karin is helder in communicatie en behoudt rust bij stress-momenten. Ze heeft een heel positieve houding tijdens de voorbereidingen en tijdens de productiedag en gaat oplossingsgericht te werk. En daarbij was het heel gezellig om met haar samen te werken!

Lucy Zuiderwijk

Hummingbird Music. Samenwerking in o.a. productie Peper Tour en Fokkerhaven Festival

“Karin heeft vaak leuke, passende ideeën in de conceptfase. Ze denkt niet in een vast stramien en durft kritisch te kijken naar de vraag van de opdrachtgever en ook ideeën buiten de geboden kaders te opperen. Daarnaast kan ze de grenzen van een project en zichzelf duidelijk aangeven en is ze een fijne sparringspartner.”

Marieke Govers

MG Communicatie. Samenwerking in o.a. projectmanagement & productie Lancering NH Collection

Contact

Telefoon: +31 (0)6 1122 5492

PlaatsDen Haag
Je kunt ons vinden bij Spaces Den Haag.